21.2 C
Murcia
viernes, septiembre 22, 2023

Biodiversiteit y onderwijs van de la mano

¡El ministro Zakia Khattabi nombró este voormiddag deel aan de activiteiten die werden aangeboden aan leerlingen van het vijfde y zesde leerjaar in de GO! Pacheco Basisschool de Bruselas. Na afloop deelde del ministro haar ervaring sobre la plataforma: Realmente es una cuestión de biodiversidad. Daarom is het nodig que actie ondernemen. Las buenas nuevas son: Elk van ons kan een bijdrage Leveren aan het behoud van de la natuur y de los ecosistemas, zelfs via onze eetgewoonten. Esto es también una de las actividades de boodschap van Planetet Biodiversiteit. De lanceing van dit educatieve platform in het lager en middelbaar onderwijs, me dio un aro positivo. Het helpt jongeren, aan de hand van eenvoudige tips, ontdekken hoe ze onze biodiversiteit kunnen beschermen.”

Pronto ¿Cómo es la rica biodiversidad del planeta?

Este sitio web gratuito ofrece lectura y animadores prácticos sobre materiales originales relacionados con la biodiversidad sobre la biodiversidad y la información obtenida en base a la información proporcionada por Wetenschappelijk. El interior se utiliza para leer y contar con un panel de control práctico para la supervisión de clase personalizada. De herramientas educativas zijn gericht op leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar (10-12 años) en derde graad van de middelbare school (16-18 años).

¿Waarom dice plataforma educativa?

Planet Biodiversiteit biedt originele ideeën y activiteiten aan om biodiversiteit op een boeiende manier in de te integreren. Zo nodigen we leerkrachten y hun leerlingen uit om de oppervlakte van ontbossing te berekenen in de wiskundeles of de route te volgen die spaghetti boloñesa aflegt voordat the op ons bord belandt tijdens de les Nederlands. La plataforma leerá más tarde sobre hun consumos, y como los de biodiversidad – algunos kilómetros de verderop – beïnvloeden.

A través de un cuestionario, se pone a los jóvenes sobre el nivel de los datos sobre el impacto de la biodiversidad en el planeta.

Enfoque en el agua

Este primer módulo tiene más de once horas. Binnen deze module worden thema’s zoals veeteelt, landbouwsystemen, ultrabewerkte voedingsmiddelen y zeevruchten behandeld. En el toekomst volgen nog otros módulos.

Intenso terreno y veeteelt, procesos industriales, ultrabewerkte voedingsmiddelen y overbevissing eisen hun tol van de natuur. Van de bron van het voedsel tot de wijze van productie, verwerking y verpakking, al deze stadia kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de la biodiversidad y… para los hombres. Omdat we voor onze gezondheid afhankelijk zijn van de natuur y van voedsel, is het noodzakelijk dat onze landbouw- y kweekmethoden gezond y duurzaam zijn. ¡De staat van de biodiversidad en once gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

¿Cuáles son las iniciativas de iniciación del Planeta Biodiversiteit?

Este proyecto de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen y Leefmilieu se fusionó de forma conjunta con WWF-Bélgica y GoodPlanet Bélgica. “Para este proyecto, contamos con nuestra experiencia en herramientas educativas que permiten leer un talón concreto en el impacto sobre la biodiversidad. De leermiddelen werden gebaseerd op wetenschappelijke gvalideerde informatie en zijn gemakkelijk toegankelijk voor de leerkrachten. Op die handle helpen we leerkrachten complex thema’s beter te begrijpen, zodat zij die kennis, ongeacht het onderwerp, kunnen doorgeven aan hun leerlingen.”

El Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen y la KU Leuven también se han ampliado con esta iniciativa.

Ga voor meer information naar https://planeetbiodiversiteit.be

Er es incluso een folleto en publicar beschikbar.

once geanimeerde video (también disponible conoció los subtítulos) Puedo verlo a través de YouTube.

Por contacto

Een persdossier zal op aanvraag beschikbaar zijn.

Annelies Wynant, woordvoerster van de FOD, annelies.wynant@health.fgov.be

Móvil: 0485 73 44 05.

Publicado originalmente en Almouwatin, del grupo BXL Media.

Artículos relacionados

SÍGUENOS!

4SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad - spot_img

Últimos artículos